0

cart-icon

Het boeiende verhaal van de Magda

Magda team

De MAGDA heeft sinds 1962 een lange weg afgelegd. Beleef hieronder een aantal belangrijke momenten en beslissingen met ons mee.

magda 1962

1962

Magda start in de toenmalige Dorpstraat nr 7 als gerante in een FORT winkel.  Robert, Magda’s echtgenoot, was in die tijd schrijnwerker. Enkele jaren na de opstart ging Fort bankroet en werkte zij verder onder de naam BONI, destijds al een onderdeel van de Colruyt groep.

1975

MAGDA verhuist naar de overkant van de straat, op dat moment al ‘Malderendorp’. Het werd voor die tijd een grote supermarkt van niet minder dan 280m². Magda kon niet langer de winkel alleen uitbaten en doet vanaf dan beroep op enkele trouwe personeelsleden. Velen zullen onze eerste medewerkers nog kennen. Wiske (net op pensioen) & Pascale (nog steeds in dienst). Ook Robert werkt vanaf dit ogenblik mee in de winkel. Er werden ondertussen al plannen gemaakt om een 3de uitbereiding te doen.

magda 1962
magda 1962

1980

Magda begin jaren ’80 in de pers.

1988

MAGDA verhuist naar de Lippelostraat en vanaf nu start ook onze ambachtelijke slagerij gerund door zoon Danny. Zoon Geert runt intussen een winkel in Hamme. We mogen gerust zeggen dat onze toog DE trekpleister vormt van de winkel. De nieuwe winkel meet nu 760m² en heel snel groeit het personeelsteam naar 15 medewerkers. Enkele jaren later verandert de naam van koepel ECOFOOD naar PRIMA, maar we maken ons sterk dat de naam MAGDA blijft bestaan. Dit is voor ons van groot belang.

magda 1962
magda 1962

1992

Bezoek aan Magda door Samson & Gert.

2000

Het gedreven team van supermarkt MAGDA wordt beroemd (of berucht ) : “Man bijt hond” maakt komaf met het “bollenwinkelimago” dat kwatongen zo graag over de zelfstandige distributie verspreiden.

magda 1962
magda 1962

2006

Bezoek aan Magda door minister Ceysens.

2008

Danny & zijn partner Christel nemen officieel de zaak over en beslissen vrijwel meteen om hem in een nieuw kleedje te steken. Groenten en fruit worden zelfbediening en een prachtige nieuwe vers-toog van maar liefst 26m wordt in de winkel geïnstalleerd. Daarnaast wordt ook nog wat extra ruimte gecreëerd en de winkel breidt uit tot 1100m². Het personeel stijgt naar meer dan 40 medewerkers.

magda 1962
magda 1962

2012

MAGDA viert zijn 50 jarig bestaan en ondertussen komt zoon Juan -na een slagersopleiding in Ter Groene Poort- mee in de slagerij.  De derde generatie is een feit!

2014

de groep Prima vraagt het faillissement aan en MAGDA moet erg snel op zoek naar een nieuwe leverancier. Met het behoud van onze naam als topprioriteit sluiten wij aan bij de groep Lambrechts onder de SPAR vlag. Intussen is ook dochter Demi mee in de zaak gestapt na haar opleiding als boekhouder. Bureelwerk ziet ze echt niet zitten omdat ze veel liever onder de mensen is.  Zij staat nu in voor de aan- en verkoop van wat wij noemen de binnenwinkel. Demi’s vriend Maarten -eveneens boekhouder- vervoegt ons team en leert nu nog elke dag de knepen van het vak. MAGDA is en blijft een volwaardige familiezaak.

En nog belangrijk nieuws !  Wiske, op dat moment onze oudste medewerker, gaat na 35 jaar trouwe dienst op pensioen.

magda 1962
magda 1962

2020

de concurrentie staat niet stil en MAGDA beslist om zich aan te sluiten bij de groep ALVO . Alvo werkt samen met Colruyt en kan zodoende genieten van voordelige aankoopprijzen en sterke B merken zoals Boni en Everyday.  En wat nog belangrijker is : MAGDA houdt de blik vooruit en wil graag nog vele jaren uw geliefde super-vers-markt blijven.

2020

Sinds kort vieren we dat Pascale al 35 jaar lang bij Magda werkt. Proficiat Pascale, en dat er nog vele jaren mogen komen!

magda 1962

Tegen de sterren op in de Magda

de Magda beroemd

Kanaal Z kwam onlangs in de Magda